DUURZAAM LEVEN MET EEN KLEIN BUDGET

Twee jaar geleden gooiden wij het roer om. Wij willen duurzamer gaan leven. Maar met de derde op komst leek dit nogal tegenstrijdig, want een baby brengt nu eenmaal ook een hoop afval met zich mee. En ergens waren we ook wel bang dat een duurzame lifestyle heel duur zou zijn. Maar uit ervaring kan ik zeggen dat dit niet waar is. Integendeel: Duurzaam leven is eigenlijk heel goed voor je portemonnee!

Toegegeven, in sommige duurzame oplossingen moet je eerst investeren. Maar op de lange termijn ben je dus niet alleen het milieu aan het besparen, maar ook een heleboel geld! In dit gastblog vertel ik welke duurzame alternatieven ons het meeste geld besparen.

DUURZAAM VOOR DE KINDEREN
Onze eerste grote duurzame aanschaf was een starterspakket wasbare luiers en wasbare billendoekjes. Nee, duurzame luiers zijn niet goedkoop. Maar op de lange termijn ben je wel honderden euro’s goedkoper uit. We hoeven geen aanbiedingen van drogisterijen in de gaten te houden, want we hebben altijd alles in huis. Met een grote energiezuinige wasmachine wassen we ook nog eens duurzaam. Nog een voordeel van wasbare luiers is dat je ze tweedehands kunt doorverkopen.

Onze twee jongsten lopen in duurzame mode. Bij voorkeur tweedehands, omdat duurzame kids fashion helaas niet goedkoop is. Via Marktplaats zet ik zoekopdrachten uit naar mijn favoriete merken en koop meteen meerdere stuks bij 1 verkoper, omdat dit ook weer scheelt in verzendkosten. Bij de kringloopwinkel haal ik handige basics, zoals rompers en leggings. Voor een romper betaal ik daar maar 80 cent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *