10 GEHEIMEN OM SUCCESVOL VAN 1 INKOMEN TE LEVEN

Vroeger was het normaal om van 1 inkomen te leven. Als je dan als vrouw zijnde ging werken, dan werd er over je gepraat. Tegenwoordig is dit wel anders. Beiden ouders werken, zo is de norm. Het is financieel beter in deze dure tijd. Maar is dit ook wel beter op andere fronten? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Ondanks het dure leven na de crisis, kiezen gezinnen steeds vaker voor een thuisblijf-ouder. Er valt dan een inkomen weg, ‘maar je krijgt er zoveel meer voor terug’, klinkt het. Het is maar net waar je prioriteiten liggen en óf dit ook financieel mogelijk is. Een ding is zeker, je zult zuiniger aan moeten doen als je gezin (tijdelijk) van 1 inkomen moet leven. Daarom geef ik tips om er een succes van te maken!

NEEM JULLIE INKOMSTEN EN UITGAVE ONDER DE LOEP
Oké, je hebt slechts één inkomen en zoveel uitgaven! Hoe ga je dit managen? Check ook even welke toeslagen je krijgt, tel dit op bij jullie inkomsten en ga ook na welke vaste lasten jullie hebben. Wat blijft er over voor de vrije besteding en om te sparen? Maak een realistisch budget voor bepaalde zaken en stel een financieel plan samen.

PAST HET HUIS BIJ JULLIE FINANCIËLE STATUS?
Het is fijn om te dromen van een ruim vrijstaand huis met zeeën van ruimte. Plek voor hobby’s en de kinderen. Genoeg opbergruimte en grote slaapkamers. Maar kunnen jullie je dit veroorloven? Als het antwoord nee is, dan kun je op dit moment beter blijven waar je bent. Het is belangrijk dat je goedkoper woont, dan dat je je kunt veroorloven. Zo ben je niet te veel geld uit je inkomen kwijt aan huur of de hypotheek. Woon je duurder dan jullie je kunnen veroorloven als een inkomen weg valt? Dan is het misschien beter om kleiner te gaan wonen.

GA BESPAREN OP DE BOODSCHAPPEN
Besparen op de boodschappen is key én erg makkelijk. Ik heb op Budgetella al erg veel artikelen geschreven over besparen op de boodschappen. Dit zijn drie van mijn favorieten:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *